ADAKAH WANITA HAMIL BOLEH MENGGUNAKAN PAD ANION LOVE MOON

Salam,

Lama rasanya tak masukkan entry baru…maklum lah permulaan tahun baru ni banyak yang perlu dibereskan dulu. Anyway masih belum terlambat untuk kami di LADIESCARE mengucapkan SELAMAT TAHUN BARU untuk semua…jadikan tahun ni lebih membanggakan dari tahun sebelumnya namun kesihatan jangan dilupakan…

Ok la…balik semula kepada tajuk entry kali ni..berikut beberapa situasi yang perlu diambil kira;

i. Wanita sedang hamil

    Wanita yang sedang hamil TIDAK DIBENARKAN menggunakan pad ini sama sekali kerana pita anion yang kuat boleh  mengakibatkan keguguran. Terdapat kes dimana walaupun usia kandungan telah mencecah 7 bulan namun apabila menggunakan pad ini, berlaku kontraksi awal.  Oleh itu, adalah penting untuk customer yang membeli dengan kami memaklumkan keadaan diri mereka dahulu sebelum pesanan dibuat. Walau bagaimanapun, jika sebelum hamil pelanggan telah menggunakan anion love moon sekurang-kurangnya 6 bulan maka pemakaian pad ini boleh diteruskan sepanjang tempoh hamil tersebut.

ii. Wanita berpantang

     Walau bagaimanapun, selepas bersalin wanita tersebut BOLEH menggunakan pad ini mulai daripada hari pertama hingga selesai tempoh berpantang. Berdasarkan pengalaman pelanggan kami… dengan hanya membeli 1 kotak dynamic RM268 (10 pack day, 4 pack night, 5 pantiliner) sahaja sudah mencukupi untuk tempoh berpantang tersebut. Walau bagaimanapun, para wanita disaran terus menggunakannya walaupun selepas berpantang untuk kebaikan diri dan penjagaan kesihatan vagina.

iii. Wanita yang sedang mengambil perancang keluarga dan merancang untuk kembali hamil

      Wanita yang mengambil perancangan keluarga kebiasaannya akan lambat untuk kembali hamil kerana ketidakseimbangan hormon. Tempoh untuk hormon kembali stabil setelah berhenti menggunakan perancang adalah bergantung kepada keadaan badan masing-masing. Ada yang cepat dan ada yang perlu menunggu hingga satu tempoh yang lama untuk hamil kembali. Berdasarkan pelanggan-pelanggan kami setelah menggunakan anion love moon paling cepat kembali hamil adalah dalam tempoh 4 bulan…namun kami tidaklah seratus peratus mengatakan disebabkan produk ini wanita tersebut dapat hamil…banyak juga faktor lain yang mempengaruhi…namun kami percaya ini adalah salah satu daripada usaha yang boleh dibuat.

Ok…sampai disini dulu…jumpa lagi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s